De grote verbouwing

De grote verbouwing

3 januari 2020 0 Door Nikita

Afgelopen zomer hebben we ons huis eens goed verbouwt en dit was een enorme klus. We hebben op de beneden een schuifpui laten plaatsen en op de bovenverdieping een dakkapel geplaatst. We hebben ook alle houten kozijnen laten vervangen voor duurzame kunststof kozijnen. Deze verbouwing was nodig omdat ons huis erg verouderd was. Vandaag vertel ik jullie over ons verbouwingsavontuur.

 

De Schuifpui

De schuifpui en schuifdeur worden altijd door elkaar gehaald. Om het een beetje duidelijk te maken is een schuifpui is een schuifdeur die specifiek is bedoelt om buitenshuis met binnenshuis te verbinden. Het verschil zit hem eigenlijk in dat een schuifdeur binnenshuis is en een schuifpui buitenshuis is, maar een echt duidelijk verschil is er niet helemaal. Door onze nieuwe schuifpui is onze woonkamer optisch vergroot en wat een prachtig natuurlijk licht! Het lijkt nu net of mijn woonkamer doorloopt in mijn tuin echt heerlijk.

Dakkapel

Wij hebben een lange periode getwijfeld om te gaan verhuizen omdat wij meer ruimte wilde maar het huis waar wij nu wonen is echt een droomhuis. We hebben een tijdje rondgekeken op de huizenmarkt maar we konden toch niet een ander huis vinden die aan al onze wensen voldeed. Op advies van een kennis van mijn man zijn wij gaan kijken naar de optie voor een dakkapel. Een dakkapel is een efficiënte manier om meer ruimte te creëren in je woning. Eerder hadden wij een zolder met schuine wanden waardoor de beloopbare ruimte tegenvalt en dakkapel biedt hiervoor de perfecte oplossing.