De herfst is voor echte delicatessen

De herfst is voor echte delicatessen

14 oktober 2021 0 Door Nikita

De blaadjes vallen weer van de bomen en we trekken de wollen jassen weer uit de kast. Het is al een tijdje officieel herfst maar het weer leek zich daar de afgelopen weken niks van aan te trekken. Maar nu is het eindelijk zover. Het favoriete seizoen van menig mens is nu ook gevoelsmatig aangebroken. Tijd om de kachel aan te steken om vervolgens met een heerlijk hapje en drankje samen te genieten van deze knusse tijd.

Een ander soort kaas

Als we op zoek zijn naar delicatessen dan moeten we toch meteen naar de lokale kaaswinkel, fysiek of in het echt. Er smaakt niets zo lekker als een speciaal stuk biologische kaas. Of misschien wil je wel eens iets heel anders proberen dan wat je normaal eet en ga je bijvoorbeeld voor het beste stukje schapenkaas in de winkel. Zoals ik al zei, hoef je daar niet de deur voor uit en kan je bij Delekkerstekaas.nl ook schapenkaas kopen. Het wordt gewoon aan de deur geleverd, heerlijk toch! Plus, je hoeft de kou niet in!

Langs de mediterraan

Maar het kan ook leuk zijn om een beetje door de stad te struinen op zoek naar lekkere hapjes. In het weekend is het toch de tijd om onszelf te verwennen maar daar bereiden we ons gedurende de week al op voor. Eén van de lekkerste en meest veelzijdige keukens is wel de Italiaanse. Tijd dus om bij een winkel die dit soort delicatessen verkoopt naar binnen te duiken. Ga jij voor gevulde pepers? De lekkerste olijven of kies je een mooie wijn uit? Je waant je helemaal in de mediterrane met zulk lekkers. En als je dan toch naast de kachel zit en je sluit je ogen, is het net of je er zelf bent.

Of je worst lust

Voor menig mens mag een stukje worst niet ontbreken bij een lekkere borrelplank. Voor mij geldt dat net zo maar dan liever wel een vegetarische variant. Waar ik de vegetarische worsten vroegen niet te pruimen vond, is er tegenwoordig zoveel lekkers op de markt dat ik bijna niet kan kiezen. En omdat er zoveel keus is, kan je ieder weekend iets nieuws uitproberen. Lekker en nog leuk ook!

Een zoetje bij de thee

Als laatste mag een klein toetje natuurlijk niet ontbreken. Zit er een patisserie bij jou in de buurt? Dan moet je daar natuurlijk even langs voor iets om de avond mee af te sluiten. Ga jij voor jouw all-time favoriet of kies je steeds iets nieuws voor bij de koffie of thee?