De Ultieme Kampeer Checklist

De Ultieme Kampeer Checklist

15 juli 2019 0 Door Nikita

Het is weer bijna zomer, en dat betekent: vakantie! Of je nu ver weg gaat of dichtbij blijft, er is iets dat we waarschijnlijk allemaal wel een keer gaan doen: kamperen! Maar, hoe doe je dat nou eigenlijk echt? Wat heb je allemaal nodig? Gelukkig zit je hier goed. Dit is De Ultieme Kampeer Funtime Checklist!

De basisdingen

Het ligt er natuurlijk aan of je naar een camping of een glamping gaat. Als je met een caravan gaat, of een safaritent hebt, is je ervaring natuurlijk heel anders dan wanneer je in een normaal tentje slaapt. Sowieso is het handig om kookspullen mee te nemen. Denk aan een gaspitje, een paar pannetjes, wat basisboodschappen zodat je altijd een boterham, tosti of pannenkoek kan maken als er iemand honger heeft.

Neem ook allerlei soorten kleding mee. Je denkt misschien dat je drie weken warm weer tegemoet gaat en dus alleen maar korte kleren nodig hebt, maar niets is minder waar. Het kan namelijk s’ avonds en s’ nachts flink afkoelen, zeker als je veel buiten slaapt en leeft, dus is een lange broek en een trui nooit een slecht idee.

De essentials

Waarschijnlijk ga je niet de hele dag op de camping liggen niksen (dit wel doen is natuurlijk ook helemaal prima en zeker begrijpelijk, maar ik zelf ben altijd heel actief op vakantie) en wil je ook lekker een keer een flinke wandeling maken door de (hopelijk) mooie omgeving. Dan is een paar wandelschoenen en een thermoskan echt heel handig. De thermoskan is mijn grote redding; het houdt alles wat je warm wilt hebben, zoals soep en thee, heerlijk warm, maar het houdt ook alles dat je koud wilt hebben koud! Ik heb menig koude ijsthee kunnen drinken op de top van een berg door mijn vertrouwde thermoskan.

De hangmat

Iets wat zeker niet essentieel is, maar altijd leuk, is een hangmat. Zeker als je tent op een veldje met bomen staat en je de hangmat lekker voor je tentje op kan hangen. En dan heerlijk met je koude ijsthee uit je thermoskan, jij snapt ‘m.

Kamperen kan een hele fijne ervaring zijn, als je de dingen meeneemt die je echt nodig hebt. Wees ook niet bang om dingen mee te nemen die jij graag erbij wilt hebben. Als je graag af en toe iets schrijft op je laptop, maar je bent bang dat je raar aangekeken wordt, maak je geen zorgen. Neem gewoon lekker je laptop mee, of tekentablet (zoals ik), of stapels boeken, en doe wat je graag wilt. Vakantie is jouw tijd om te ontspannen.