Een dieet dat goed voor mij werkt

Een dieet dat goed voor mij werkt

16 oktober 2019 0 Door Nikita

Misschien herken je het wel. Mijn hele leven is een strijd met mijn gewicht. Telkens probeer ik het voor elkaar te krijgen om de kilo’s eraf te knokken, maar kort daarna zit het er dubbel en dwars weer aan. Ik werd er op een gegeven moment echt moedeloos van. Bovendien was het na verloop van tijd ook simpelweg frustrerend. Ik wist namelijk dondersgoed waar ik steeds de fout in ging. Mijn valkuil: te dramatisch diëten. Van de een op de andere dag besloot ik het roer compleet om te gooien. Natuurlijk hield ik dat helemaal niet zo lang vol. Vervolgens ‘crashte’ ik weer en zat het verloren gewicht er weer aan. Het was tijd om een goede oplossing te vinden. Uiteindelijk ben ik bij een voedingsconsulente terecht gekomen. Nu heb ik eindelijk een dieet dat goed voor mij werkt.

Kleine aanpassingen

Ik wilde (voor de zoveelste keer) een koolhydraatarm dieet of een paleo dieet proberen. Alleen begreep ik ook wel dat ik wat extra hulp kon gebruiken. Dus ik besloot een voedingsconsulent in te schakelen. Na een korte Google-zoektocht kwam ik uit bij Slank Met Linda. Tijdens het eerste gesprek kreeg ik een goed gevoel bij haar. Ze vertelde me dat ik eerst maar eens wat kleine aanpassingen in mijn eetpatroon moest maken. Soms kunnen namelijk kleine dingen een groot verschil maken. In plaats van de volle vette kaas, pak ik nu af en toe de magere variant. Bovendien laat ik wat vaker de rijst of de aardappelen achterwege tijdens het avondeten. Alleen daarmee merkte ik al aanzienlijk verschil!

Niet alleen anders eten

Een ander punt dat ik moest aanpakken? De hoeveelheid beweging. Ik ben nooit een fan van sporten geweest. Het was nooit mijn ding en om eerlijk te zijn was ik er als kind ook simpelweg niet goed in. Slank Met Linda opende mijn ogen dat je ook met slimme aanpassingen meer kunt bewegen. Wat vaker de trap pakken in plaats van de lift. Of een boodschapje doen op de fiets in plaats van met de auto (dan ben je ook gelijk gelimiteerd in hoeveel je kunt meenemen). Uiteindelijk sprak ik een vriendin hierover en zij kampte met dezelfde problemen. Hierdoor hebben we afgesproken om voortaan twee keer per week samen te sporten – en dat werkt! We zijn namelijk elkaars stok achter de deur.

Realistische doelstelling

Het laatste inzicht dat ik verkreeg dankzij de gewichtsconsulent? Stel een realistisch doel. Ik wilde altijd veel te snel te hard afvallen. Dan is het ook niet zo vreemd dat alles er weer net zo hard aankomt. Door een realistische doelstelling te hebben, blijf ik nu gemotiveerd om het vol te houden. Om toch die wilskracht te vinden en dat gebakje af te wijzen. Het helpt echt!