Epoxyhars is fijn om mee te werken

Epoxyhars is fijn om mee te werken

30 augustus 2019 0 Door Nikita

Soms wil je wel eens iets anders doen dan koken, maar heb je wel zin om wat meer moeite te doen. Twee componenten mengen, creatief aan de gang gaan en iets moois maken. Ook dat kun je gewoon in de keuken doen. Maak bijvoorbeeld eens een nieuw interieur voor je terrarium of aquarium met epoxyhars. Je bent dan heerlijk creatief bezig en je maakt nog eens wat bijzonders ook. Epoxyhars is gemakkelijk verkrijgbaar en goed te verwerken, juist als achtergrond in een aquarium of terrarium. Als dat geen blije gezichten oplevert, dan weet ik het ook niet meer.
Epoxyhars

Lekker aan de knutsel waar je anders staat te koken

Maar zeg nu eerlijk: je aanrecht is toch een heerlijke plek om creatief bezig te zijn? Of je er nu maaltijden aan het bereiden bent of lekker aan het knutselen gaat, je weet dat het aanrecht de perfecte werkhoogte heeft. Ook is de verlichting boven je aanrecht altijd optimaal. Daar ga ik tenminste even vanuit. Epoxyhars is een kunsthars die zich makkelijk laat verwerken en bewerken. Je kunt er van alles mee maken. Ook een nieuw interieur voor je aquarium of terrarium.

Maar je kunt nog meer met epoxyhars

Wat denk je van het ontwerpen en maken van sieraden? Deze hars is zo fijn te verwerken dat je er de meest mooie creaties mee kunt maken. Leuk om cadeau te geven, maar ook zeker leuk om zelf te houden. Je ziet ook steeds vaker dat mensen zelf een tafeltje maken met op de bovenkant bierdoppen of kurken van wijnflessen. Door deze mooi te overgieten met kunsthars, zorg je ervoor dat het tafeltje ook nog eens goed bruikbaar wordt. Er zijn zelfs mensen die het aanrechtblad van hun keuken op die manier gemaakt hebben. Dan heb je wel een echt uniek aanzicht in je keuken. Epoxyhars is, wanneer het goed gedroogd is, heel hard en kan dus goed gebruikt worden als keukenblad.

Reparaties met epoxy

Kleine reparaties aan je auto, caravan, vouwwagen of bootje kun je waarschijnlijk wel zelf, als je maar de juiste materialen hebt. Epoxyhars is voor veel (oppervlakkige) schades geschikt. Ook hier is het materiaal gemakkelijk te ver- en bewerken en kun je er snel en handig mee werken.