Hoe creëer je een geweldige keuken?

Hoe creëer je een geweldige keuken?

18 juli 2019 0 Door Nikita

Koken is al sinds ik klein ben een hobby van mij. Vroeger bakte ik ongeveer elke dag koekjes of pannenkoeken. Inmiddels pak ik het natuurlijk iets serieuzer aan. Ik vind het heerlijk als er vrienden komen eten en ik een gelegenheid heb om lekker uit te pakken. Meestal kies ik dan voor een uitgebreid gangen diner en sta ik de hele dag in de keuken. En omdat koken dus zo belangrijk voor mij is, heb ik wel een geweldige keuken nodig. Naast dat hij praktisch helemaal compleet moet zijn, is ook het uiterlijk voor mij erg belangrijk.

De apparatuur

Allereerst is, zoals ik hiervoor al zei, het belangrijk dat je keuken van alle gemakken is voorzien. Ik heb voor alle recepten die ik uitprobeer verschillende apparaten nodig. Mijn kastjes liggen dan ook vol met keukenmachines, thermometers voor het koken en spuitzakken. Maar naast al die leuke kookgadgets, is het belangrijkste natuurlijk dat je apparatuur goed werkt. Als je van koken houdt is het belangrijkste om ervoor te zorgen dat je koken een goede oven, magnetron en gasfornuis bevat. Als de basisapparatuur daar is, kan je altijd nog de leuke extra’s aanschaffen.

Het uiterlijk

Het uiterlijk van mijn keuken is ook heel belangrijk. Het leukste aan mijn keuken vind ik dat ik een groot kookeiland heb. Als ik dus voor vrienden aan het koken ben, sta ik niet ergens in een aparte kamer. Door het kookeiland kan je gewoon lekker kletsen met je gasten. En vaak vinden ze het nog heel leuk ook om mee te kijken met je kookkunsten. Daarnaast ben ik gek op een beetje leven in de keuken. Zo’n saaie, strakke en moderne keuken vind ik maar niks. Ik vind het dus leuk om fruitschalen, moestuintjes en potten te hebben staan. Maar, dit is natuurlijk persoonlijk. Kijk dus voor je je keuken gaat inrichten even wat het beste bij jouw stijl past.

Het aller, aller, allerbelangrijkste

Ik heb jullie in deze blog een beetje inzicht gegeven in mijn keuken. En ik heb jullie verteld wat ik het belangrijkste en leukste vind aan een keuken. Maar het aller, aller, allerbelangrijkste is natuurlijk om lekker te doen wat je zelf wil en mooi/belangrijk vindt. En om gewoon heel veel plezier te hebben in het koken! Want als je toch nooit kookt, of er geen plezier in hebt, dan is een geweldige keuken ook geen must. Dan kan je het geld beter uitgeven aan een lekkere vakantie of nieuwe kledingstukken.