Heerlijk eten tijdens je last minute vakantie Spanje

Heerlijk eten tijdens je last minute vakantie Spanje

30 juli 2019 0 Door Nikita

Ben jij nog van plan om op vakantie te gaan? Dan is Spanje een garantie voor succes. Het land leent zich bij uitstek voor toerisme. Van mooi natuur en prachtige stranden tot de mooiste architectuur. Daarnaast is het een voetballand bij uitstek. Je vindt hier de meest mooie stadions. Maar ook het eten zal je doen inspireren. Eten daar houden ze wel van in Spanje. In deze blog delen we de lekkerste gerechten en nog veel meer redenen om op vakantie naar Spanje te gaan. Aan de prijs kan het in ieder geval niet liggen. Met een last minute Spanje ben je namelijk altijd goedkoop uit.

Tapas voor een ieder wat wils

Je zal er vast wel eens over gehoord hebben, tapas. Spanje staat er bekend om. De tapas restaurants en bars zijn overal in Spanje te vinden. Je kan er allerlei verschillende kleine gerechten bestellen. Van worstjes tot aan aardappelkroketjes. Doordat het eten geserveerd in kleine porties in meerdere aantallen is het ideaal om te delen. Ben je met een groep vrienden of familie dan is dit een gezellige manier om eten en gezellig bijkletsen te combineren. Daarnaast is het ook handig als je vegetarische eters aanwezig zijn. Op het menukaart staat altijd wel een gerechtje dat in jouw straatje valt. Hierdoor zal iedereen een aangename ervaring hebben.

Vers gevangen vis

Spanje is natuurlijk omringt door diepe wateren. Het krioelt er van de verse vis. Dagelijks vangen de vissers prachtige vissen. Deze worden volgens Spaanse traditie bereid of lekker op de barbecue gegooid. Omdat de vis vrijwel gelijk naar vangst wordt bereid smaakt het lekkerder een visje van de visboer. Verser dan dit kan niet! Daarnaast zijn veel vissoorten ook nog een goed voor het lichaam. Ze bevatten goedaardige vetten en omega. Heerlijk genieten en ondertussen gezond bezig zijn wie wilt dat nou niet?

Tequila time!

Tijdens je vakantie ga je natuurlijk niet alleen eten. Heerlijke alcoholische dranken horen daar natuurlijk ook bij. In de meeste bars heb je een divers aanbod aan cocktails en mixdrankjes. Maar de echte hoofdspeler in Spanje is tequila! Het is in Spanje de omgekeerde wereld. Waar je in Nederland meer geld betaald voor sterke drank ten opzichte van bier. Is in Spanje tequila goedkoper dan bier. Nou dan is de keuze snel gemaakt. Een paar tequila’s verder en je danst de aangevreten kilo’s er weer af.