Led spot in de keuken: dat werkt beter!

Led spot in de keuken: dat werkt beter!

31 augustus 2019 0 Door Nikita

Er zijn maar weinig plekken in huis waar goede verlichting zo belangrijk is als in de keuken. Je wilt immers op ieder moment van de dag goed kunnen zien waar je mee bezig bent. Scherpe messen zijn en blijven gevaarlijk, zeker wanneer je niet goed kunt zien wat je doet. Maar hanglampen boven je aanrecht, dat is dan weer geen goed idee. Je wilt ruimte én goed zicht. Een goede led spot aangebracht op strategische plaatsen in je keuken zorgt ervoor dat je precies kunt zien wat je doet. Natuurlijk heb je niet genoeg aan één led spot, maar je hoeft er ook weer niet je hele keuken mee vol te hangen.
Led spot

Een led spot geeft veel licht

En dat is natuurlijk ideaal in de keuken. Je wilt juist daar goed kunnen zien. Je wilt je pannen in de gaten houden zonder dat je daar een extra zaklamp bij nodig hebt. Een led spot boven je kookplaat is dan een uitkomst. Maar zit je lekker te eten, dan wil je heus zien wat er op je bord ligt, maar hoeft het licht niet zo fel te zijn. Een goede led dimmer zorgt dan voor meer sfeer en ga je afwassen? Dan zet je het licht weer vól aan. De perfecte manier van verlichten, allemaal door één lampje. Ideaal toch?

Een led spot boven je aanrecht

Heb je nog kastjes boven je aanrecht hangen? Dan kan het zomaar zijn dat het licht dat van het plafond komt zorgt voor nare schaduwen. Dan werkt dat licht dus averechts. Led spots kun je ook aan je bovenkastjes hangen, zodat je aanrecht een zee van licht wordt. Deze spots kun je onafhankelijk van je plafondlicht aan dan wel uit doen. Zo heb je altijd het perfecte licht op je aanrecht en hoef je je niet te ergeren aan schaduwen die zorgen voor verwarring.
Goed licht zorgt voor veiligheid in de keuken

Want of je nu met scherpe messen werkt, goed wilt zien of bepaalde voedingsmiddelen nog goed zijn of iets wilt opruimen, door goede verlichting zorg je dus ook goed voor jezelf. Je kunt dan altijd goed zien waar je mee bezig bent. Dat biedt veiligheid en zorgt er ook nog eens voor dat je sneller kunt werken. Al blijft het met die scherpe messen wel altijd opletten natuurlijk!