Nooit meer zere voeten als je nieuwe schoenen draagt!

Nooit meer zere voeten als je nieuwe schoenen draagt!

22 december 2020 0 Door Nikita

Misschien ken je het wel; heb je net een nieuw paar toffe sneakers of hakken gekocht, blijken ze toch niet zo lekker te zetten als je had gehoopt. Niet de juist maat of zul je ze toch eerst echt even moeten inlopen voordat je nieuwe aanwinst daadwerkelijk ook zo lekker zitten als je in gedachten had? Zeker schoenen van een goede kwaliteit zoals leer of suéde moet je hoe dan ook in het begin inlopen. Daar kom je helaas echt niet onderuit. Toch hoeft het inlopen vanaf nu geen vervelend karweitje meer te zijn met onderstaande waardevolle tips!

Draag (dikke) sokken

De eerste manier om je schoenen in te lopen maar tegelijkertijd ook je voeten enigszins te beschermen is zorgen dat je een goed paar sokken draagt. Sokken zijn eigenlijk het beschermhoesje die jouw voeten beschermd tegen schuurplekken of andere zere plekjes. Toch is je misschien wel eens opgevallen die niet iedere sok dit leuk. Sommige sokken zijn helaas niet van de juiste kwaliteit of veel te dun. Hoe dikker de sok, hoe beter jij je voet beschermt en hoe makkelijker je schoenen de juiste vorm voor jouw voeten aannemen. Op deze manier zullen jouw nieuwe Veja sneakers voor dames binnen no-time aanvoelen zoals je had gehoopt.

Gebruik een schoenspanner

Nog een manier om te zorgen dat je schoenen meteen een stuk beter lopen is door een schoenspanner te gebruiken. Een schoenspanner is een handig handige uitvinding die het werk eigenlijk stiekem een beetje voor jou doen. De spanner kan in de schoen worden bevestigd waardoor er op zowel de voorkant als achterkant is spanning komt te staan. Door deze spanning zal de schoen enkele millimeters oprekken waardoor jouw voet meer ruimte heeft. Is je schoen juist iets te smal? Dan kan je hem ook horizontaal in je schoen plaatsen waardoor beide zijkanten iets worden opgerekt. Laat de spanner een nachtje zitten en je zult merken dat je nieuwe schoenen de volgende dag al een stuk lekkerder lopen.

Föhnen voor de juiste vorm

Is de maat van je schoenen in principe gewoon goed maar zit de vorm nog niet helemaal lekker? Dan kan je de vorm van je schoenen een heel klein beetje veranderen door je schoenen te föhnen. Het klinkt misschien wat raar maar dit trucje helpt echt. Iedere voet heeft natuurlijk een andere vorm en het kan heel goed zijn dat jouw voet iets afwijkt van de “normale” vorm die voor schoenen wordt gebruik. Door de warmte van de föhn kan jij je nieuwe stappers van Van Arendonk dus een tikkeltje bijstellen zodat ze echt als gegoten zitten.