PVC vloeren: ik heb een prachtige keukenvloer

PVC vloeren: ik heb een prachtige keukenvloer

1 juli 2019 0 Door Nikita

Na lang verbouwen en slopen kwamen we toe aan het voor mij belangrijkste vertrek in huis: de woonkeuken. Die moest echt het pronkstuk worden van de woning. Ook omdat ik van plan was daar heel veel tijd in door te brengen. In de woonkeuken ontvang ik mijn vrienden en terwijl ik heerlijk voor ze kook kletsen we weer helemaal bij. Dus die keuken moest gewoon mooi zijn. De keuken zelf hadden we vrij snel gevonden want ik wist al heel lang wat ik wilde. Ik denk dat iedere vrouw wel een droomkeuken in gedachten heeft. Dus dat was niet zo’n probleem. Een bijpassende vloer erbij zoeken was dat wel. Het begon al met de vraag van welk materiaal de vloer gemaakt moest zijn. Mijn vriend stelde voor om voor pvc vloeren te gaan, maar daar had ik nog nooit van gehoor. Het klonk erg kunstmatig. Zijn pvc vloeren wel mooi? En wat is het eigenlijk?

PVC vloeren: hoe zit dat?

PVC vloeren klinken dus heel kunstmatig en in zekere zin zijn ze dat ook. Ze zijn gemaakt van polyvinylchloride. Dit is een dun en heel makkelijk te bewerken materiaal. Dan begrijp je al meteen het grote voordeel boven bijvoorbeeld laminaat dat gemaakt is van meerdere lagen en dus dikker is. De keuze in PVC vloeren is enorm en dat vond ik eigenlijk wel prettig want zo kon ik precies iets uitzoeken wat bij onze keuken paste. En eerlijk gezegd zie ik nauwelijks het verschil met bijvoorbeeld echt hout. Terwijl mijn portemonnee dat verschil wel degelijk merkte. Wat dat betreft zijn PVC vloeren ook voordeliger. Na een grote verbouwing zoals de onze weegt dat ook zwaar mee, laten we eerlijk zijn. Ik heb de vloer laten leggen omdat we inmiddels het verbouwen helemaal zat waren. Maar je kunt het natuurlijk ook zelf doen, dat dempt de kosten nog meer.

Met vloerverwarming en al

Ook nog handig om te weten is dat PVC vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming, warmte absorbeert en geluid dempt. Daarnaast hebben ze een lange levensduur. Handig want ik hoop hier echt heel veel jaren mee te doen. Het was fantastisch om onze droomkeuken te maken, maar nu wil ik ervan genieten zonder verbouwen. Inmiddels heb ik al vele vrienden ontvangen in mijn prachtige keuken. Sommigen dachten dat mijn vloer van echt hout was, zo luxe ziet het eruit. Dus tja, die PVC vloeren zijn zo gek nog niet.