Het leukste speelgoed voor jouw keukenprins of -prinses

Het leukste speelgoed voor jouw keukenprins of -prinses

5 juli 2019 0 Door Nikita

Kinderen zijn er gek op, dingen uit het echte leven na spelen. Of dit nu voor juf/ meester spelen is, vadertje en moedertje, ziekenhuisje of spelen in de keuken ze zijn er in ieder geval dol op. Heb jij nu een echte keukenprins of keukenprinses in huis en nog geen speelkeuken? Dan wordt het hoogtijd om er eentje aan te schaffen. In dit blog bereidingen we je daarom alvast graag een beetje voor op dit ontzettend leuke speelgoed.

Wat mag je verwachten van een speelkeuken?

Speelkeuken, of ook wel kinderkeuken genoemd, zijn er ten eerste in vele verschillende soorten en maten. Net zoals bij de normale keuken kan je een speelkeuken krijgen in een simpele varianten maar ook in een luxere variant of de deluxe variant. Het hangt natuurlijk maar helemaal af van jouw budget en wat je aan een kinderkeuken uit wilt geven. De simpele keuken heeft bijvoorbeeld 2 speelgoed kookplaatjes en een speelgoed oven. Bij de luxere uitvoering komt daar al een paar kastjes bij aan de bovenkant en hier zit vaak ook een speelgoed kraantje met wasbak in. De deluxe keukens gaan nog een stapje verder. Deze speelkeukens hebben alles wat een normale keuken ook heeft. Van speelgoed oven tot speelgoed magnetron tot speelgoed wasbak tot speelgoed kookplaten. Je kind zal hoe dan ook uren lang plezier hebben met een speelgoed keuken.

Zitten er al speelgoed keuken accessoires bij?

Nee vaak zitten er bij een kinderkeuken geen accessoires bij. Alles wat laat maar zeggen los ligt of hangt moet je zelf aanschaffen. Natuurlijk wil je kind ook graag speelgoed keuken dus waarschijnlijk zal je wel wat speelgoed pannetjes moeten aanschaffen. Roeren in de pannen gaat natuurlijk alleen met speelgoed spatels en een echte keukenprins of keukenprinses kan natuurlijk niet zonder haal kookshort en ovenwanten. Al deze dingen zorgen er natuurlijk voor dat het gewoon helemaal af is. Dat wordt uren aan kookplezier in de speelkeuken

Nog een leuk extraatje

Tegenwoordig bestaat er ook speelgoed eten. Een heerlijke speelgoed taart of speelgoed gebakje maken het spel natuurlijk helemaal tot leven. Het speelgoed eten is vaak zo gemaakt dat het veilig is voor kinderen maar zorg er wel voor dat je dit speelgoed uit de buurt houdt bij kinderen jonger dan 3 jaar. Je weet natuurlijk nooit wat hun er mee uit gaan spoken.

Mocht jij nog iets weten wat ook echt in de speelkeuken thuis hoort dan horen we dit uiteraard graag van je.