Veilige verzending

Veilige verzending

26 juli 2021 0 Door Nikita

Als u iets waardevols wilt verzenden, of het nou voor prive verzending of zakelijke verzending is, is het belangrijk dat u extra zorg stopt in de verpakking van uw pakket. De veiligste manier om iets te verzenden, is ervoor te zorgen dat het op de meest compacte manier wordt verpakt, waarbij het product niet kan schuiven en of draaien. Er zijn veel manieren om dingen in te verpakken, goed en minder goed, hierom er zijn ook enkele tips die erg handig zijn voor diegenen die hun pakketten op de veiligst mogelijke manier willen verzenden. Lees verder om meer te weten te komen over enkele van deze tips.

Veilig verpakt

Verpakking met zorg; begint bij het beste materiaal voor uw verpakking. Zorg er dan altijd voor dat u begint met de kwaliteit van verpakkingsmateriaal dat u gebruikt. Kartonnen dozen geven veel minder bescherming wanneer ze worden gebruikt zonder ander opvullingsmateriaal dan enig ander materiaal en hebben meer kans om schade te ontvangen als ze niet goed worden verzorgd. Voordat u uw pakket verzendt, moet u erop vertrouwen dat het pakket veilig is en de doos zwaar genoeg is. U kunt ook dozen kopen extra stevig zijn, om ervoor te zorgen dat er geen schade is veroorzaakt door de lange reis die het product aflegt. Doos grootte is hierbij ook erg belangrijk: Denk wanneer u een item aan het verpakken bent, aan wat voor soort vorm u in de doos heeft gestopt. Een goed voorbeeld van een leuke verpakking, maar moeilijker veilig te versturen zijn stazakken. Stazakken zijn bijvoorbeeld erg leuk om uw product mee te versturen, omdat de klant het product van tevoren al kan zien. Maar door de lastige vorm is het belangrijk dat u voldoende opvullingsmateriaal gebruikt bij het versturen.  

Opvulling

Kartonnen dozen hebben de beste verpakkingseigenschappen wanneer ze goed worden verzegeld en opgevuld. Voor zwaardere items kunt u bubble-wrap gebruiken in een kartonnen doos met een dubbele bodem. De bubble wrap fungeert als opvulling, zodat het item binnen niet lijdt aan schade wanneer het wordt verzonden. Dit is tevens ook een goed idee bij delicate items zoals cupcake doosjes. Bij cupcakes is het belangrijk dat de cupcake zelf niet indeukt, evenals de doos waar de cupcake in zit. Vaak gaat deze doos dan weer in een kartonnen doos die is opgevuld met bubble wrap of peanuts. Het kan handig zijn om de peanuts ook onder de cupcake doos te stoppen zoals de cupcakes ook vanaf onder niet tegen het plafond van de doos kunnen worden gedrukt.