Voordelig je vliegtickets naar Istanbul boeken!

Voordelig je vliegtickets naar Istanbul boeken!

2 februari 2021 0 Door Nikita

Vakanties zitten er tegenwoordig nog niet echt in en zullen we ons nog altijd aan de corona maatregelen moeten houden, maar bereiden we ons stiekem al een beetje voor op een zomervakantie waarin we weer rustig aan kunnen vliegen. Of dit te realiseren is, is nog niet bekend. De vliegtickets zijn in deze tijden erg voordelig, waardoor je in ieder geval zult beschikken over een plek in het vliegtuig wanneer het vliegen voor toeristen weer is toegestaan. In dit blog vertellen we je het meer over het boeken van vliegtickets naar Istanbul en geven we je meer informatie over een aantal bezienswaardigheden in de Turkse stad. 

Boek je vliegtickets naar Istanbul

Boek in deze tijd je vliegtickets Istanbul, de stad van cultuur en historie. De stad weet zich te kenmerken door de veelzijdigheid aan bezienswaardigheden van historische momenten tot de modernste trekpleisters. Zo beschikt de stad over een ruime geschiedenis, maar is er de laatste jaren ook erg veel veranderd. De stad is te bezoeken voor zowel jong als oud en is er voor iedereen iets te beleven. 

Istanbul is gelegen in twee wereld continenten, Europa en Azië. Istanbul maakt erg goed gebruik van deze ideale positie en zul je hier dan ook zowel Europese als Aziatische kenmerken terugzien. De stad bruist van de energie, zul je hier adembenemende architectuur zien en zul je bedolven worden door de heerlijke geuren van de Turkse eettentjes. 

Metropool Istanbul

Istanbul is op zeven heuvels gebouwd en lijkt hierdoor op de Italiaanse stad Rome. In Istanbul komen de Europese en Aziatische invloeden bijeen en is dit overal terug te zien. De skyline van de metropool beschikt over een prachtige mix van middeleeuwse torens, minaretten, koepels en tegenwoordig ook moderne kantoorgebouwen. 

In het Europese deel van Istanbul vind je Sultanahmet, de oudste en ook meest toeristische wijk van de stad met unieke bezienswaardigheden. Het snelle tempo van de westerse wereld is duidelijk terug te zien en zul je hier wegen vol met auto’s, drukke straten, chique winkels en trendy nachtclubs tegenkomen.

Bij het oversteken van de Bosporus zul je terechtkomen in het Aziatische deel van de stad, waarbij je bijna in een geheel andere wereld terecht komt. In dit gedeelte van Istanbul is het veel schoenen en groener. Er is een multiculturele mix te zien van paleizen kunstzinnige hotels, de beste restaurants en beschikt dit deel van de stad ook natuurlijk over een bruisend nachtleven.

Bereid je voor op de zomer van 2021

Er is erg veel te beleven in Antalya en omstreken, waarmee we je met dit blog hopelijk hebben geïnspireerd. Zo zijn er nog veel meer bezienswaardigheden te zien, dus is het zeker aan te raden om een lijstje te maken met excursies en bezienswaardigheden waar je geïnteresseerd in bent. Stippel routes uit en bepaal wat je wilt doen tijdens je verblijf, zodat je een zeer indrukwekkende en actieve vakantie zult beleven in Turkije!