Zo krijg jij een professionele keuken thuis!

Zo krijg jij een professionele keuken thuis!

24 september 2020 0 Door Nikita

Ben jij een echte keukenprins of -prinses, die uren in de keuken staat te kokkerellen? Die het ene na het andere wonderbaarlijke gerecht maakt, waarbij nieuwe smakencombinaties zo uit de mouw van je kokskostuum rollen alsof het niets is? Dan verdien jij een keuken die hierbij past! Een professionele keuken die jou nog beter in staat stelt om culinaire hoogstandjes te produceren. En dat kan, ook in jouw keuken thuis. Hoe? Lees deze blog en ervaar meer!

Verlichting

Het begint allemaal met de juiste verlichting. De juiste verlichting?! Ja, met de juiste verlichting. Want koken is precisie en maatwerk, en oog voor details is belangrijker dan wat dan ook. En met de juiste verlichting kun jij precies zien hoe doorbakken je biefstuk al is, of je uien al gekarameliseerd zijn en of de korst van je zuurdesembrood al richting het goudbruine gaat. En daar maak je het verschil mee! Koken is ook timing en een te korte of te lange bereidingstijd kan funest zijn voor het eindresultaat. Daarom raden wij je aan: ga LED verlichting kopen! LED verlichting geeft als geen ander licht en schijnt zijn licht met gemak op jouw masterpiece. Goede keuze!

Keukengerei

Wie goed wil koken heeft baat bij goede spullen. Net zoals een Tour de France fietser zijn uitrusting helemaal optimaliseert en afstelt zo geldt dat ook voor een kok. Wie topkwaliteit wil leveren doet dit ook met top keukengerei! Heel belangrijk zijn natuurlijk je messen. Met scherpe messen snijd jij met de grootste precisie je groentes in flinterdunne repen, stroken, blokjes of schijfjes. Gun jezelf daarom het plezier van een goed stel koksmessen! Hetzelfde geldt voor pannen: bespaar hier niet op maar gun jezelf kwaliteit. En ga voor een fornuis en oven die gecontroleerd veel hitte kunnen afgeven. Zo weet jij waar je aan toe bent en maak je met gemak je volgende showpiece.

Ingrediënten

Natuurlijk zijn ook de ingrediënten erg belangrijk. Een mooi gerecht verdient mooie ingrediënten! Dus ga voor vers, van het seizoen, en liefst zo lokaal mogelijk om transportafstand en tijden te vermijden. Hoe verser het product, hoe smaakvoller dit namelijk vaak is! Bespaar niet op de inkoopprijs maar ga echt voor kwaliteit. En experimenteer met welke ingrediënten jij het lekkerst vindt. Zo kom je op een gegeven moment op een eigen assortiment waarvan je weet dat dit het altijd goed doet in jouw gerechten. Dit scheelt weer nadenken in de supermarkt! Als je deze producten altijd in huis hebt ben je ook voorbereid op onverwacht bezoek.