Zorg voor de beste eet ervaring thuis.

Zorg voor de beste eet ervaring thuis.

23 oktober 2019 0 Door Nikita

Voor mij is de eethoek DE plek om het meeste energie in te steken tijdens het inrichten van mijn huis. Zo vind ik het belangrijk dat de eethoek gezelligheid uitstraalt en dat het een plek is waar iedereen zich volledig op zijn gemak kan voelen. Het maakt niet uit of je familie bent of een onbekende. Daarnaast houd ik van koken en hecht ik veel waarde aan een plek waar er ook daadwerkelijk genoten kan worden van het eten. Niettemin is eten toch een zeer belangrijk deel van de dag en dat moet zo comfortabel mogelijk gebeuren.

 

Verschil.

Toen ik mijn eigen eethoek in ging richten focuste ik mij eerst op de kleuren patroon. Dit zal fungeren als basis voor het uiteindelijke resultaat. Het is namelijk handig om te weten of je voor donkere, lichte of een combinatie van tinten gaat. Vanuit hier kun je namelijk makkelijker en gerichter zoeken naar de juiste meubels en aankleding. Wanneer je hier een keuze in hebt gemaakt is het slim om alvast wat winkels of websites af te struinen opzoek naar inspiratie voor meubels. Daarnaast kom je er ook meteen achter in wat voor stijl jij alles wilt gaan inrichten. Ligt jouw voorkeur bij een wat modernere stijl, ga jij liever voor minimalisme of houd jij het bij een vintage look. Vooral tegenwoordig zit er voor iedereen wel wat tussen! Vanuit hier kun je al heel ver komen en is het een kwestie van veel zoeken tot je de eethoek ziet die bij jou past.

 

Decoratie.

Op het moment dat de eethoek definitief is kun je op zoek naar decoratie. Dit hoeft natuurlijk niet voor iedereen.  Wil je het namelijk liever rustig houden en ligt je voorkeur bij een minimalistische uitstraling van de eethoek kun je het eventueel alleen bij een mooie grote plant houden. Zelf vind ik het mooi als er een passende loper over de tafel loopt en ga ik helemaal voluit bij het uitzoeken van tafel linnen. Daarnaast heb ik ervoor gekozen om een mooie aloë Vera plant in mijn eethoek toe te voegen. De plant straalt rust uit en dat was net wat ik nog miste. Verder is dit een makkelijk te verzorgen plant en zal dit niet veel afleiden en onrust veroorzaken omtrent de verzorging. Als laatste ben ik gegaan voor een mooi schilderij. Voor mijn gevoel breekt een mooi stukje kunst toch een beetje de muur en word de eethoek niet te statisch.