De nieuwste keukenapparatuur voor ultiem gemak

De nieuwste keukenapparatuur voor ultiem gemak

30 december 2021 0 Door Nikita

Houd jij er van om uren in de keuken te staan om de nieuwste baksels en recepten uit te proberen? Of wil je het liefst zo snel mogelijk klaar zijn met het bereiden van gerechten? In welke groep je je ook bevindt, een keukenmachine is geschikt voor iedereen. Deze machines zijn erg praktisch en bovendien ook leuk in gebruik!

Wat verstaan we onder keukenmachines?

Onder keukenmachines vallen twee apparaten, namelijk keukenmixers en foodprocessors. Ondanks dat de twee hele andere functies hebben, is er één ding dat ze gemeen hebben: gemak! Door deze apparaten aan te schaffen versimpel je al het bak- en kookwerk dat je in de keuken verricht. We zullen even kort toelichten wat je kunt doen met de keukenmachines. 

 

Ten eerste heb je de keukenmixers. Vroeger moest je alles zelf mixen met de hand, maar dat hoeft met de keukenmixers niet meer. Je plaatst alle ingrediënten in een kom die je vastklikt in de mixer en vervolgens zal alles met elkaar worden gemengd. Dit scheelt veel eigen kracht, bovendien wordt het beslag zo op een evenwichtige manier gemengd. De meeste keukenmixers beschikken over drie verschillende haken, namelijk een deeghaak, garde en een menghaak. Je kunt zo allerlei gerechten bereiden met de keukenmixer. Denk bijvoorbeeld aan koekjes, brooddeeg en zelfs slagroom. 

 

Ook foodprocessors worden gezien als keukenmachine. Een processor hakt, snijdt, kneedt of raspt alle ingrediënten voor je zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen. Bij aankoop van een foodprocessor ontvang je meerdere snijschijven waarmee je zelf kunt instellen hoe fijn de ingrediënten moeten worden gesneden. Soms moet alles heel fijn worden gemalen, terwijl in andere gevallen grove stukken beter van pas komen. 

Andere praktische apparaten voor in de keuken

Naast de keukenmixers en foodprocessors zijn er nog veel meer elektrische apparaten die ontzettend handig zijn voor in de keuken. Zo kun je bijvoorbeeld een melkopschuimer kopen. Als je houdt van een lekkere cappuccino of latte macchiato, dan is een melkopschuimer niet te missen in je keuken. Het apparaat werkt gemakkelijk: je schenkt koude melk in de opschuimer en drukt vervolgens op de startknop. De melk wordt nu opgewarmd en in schuim veranderd. Als de melkopschuimer klaar is voeg je het schuim toe aan je koffie. Niet alleen voor de koffiedrinkers komt een melkopschuimer van pas. Zo kan het apparaat ook warme melk produceren voor je kind of als je niet goed kunt slapen en dat is natuurlijk wel zo fijn om te hebben.