Deze gereedschappen zijn onmisbaar bij het verbouwen van je keuken

Deze gereedschappen zijn onmisbaar bij het verbouwen van je keuken

26 april 2021 0 Door Nikita

Een prachtige dikke plaat van hout of steen staat heel mooi in de keuken, maar om de ruime sfeer van je keuken te bewaren is het nodig om hier met SDS plus boren een aantal gaatjes in aan te brengen. Er is niets ergers dan een mooi keukenidee dat wordt verpest doordat het out of sync is met de electronica van de keuken. Gebruik bijvoorbeeld een gatzaag om netjes een rond gat te zagen in een plat oppervlak. Deze gereedschappen zijn standaard aanwezig in de gereedschapskist van iedere ervaren klusser, de handige leek is echter meestal niet bekend met de gatzaag en de SDS plus boor. Gelukkig leer je hier alles wat je moet weten over deze betaalbare tools die onmisbaar zijn bij het realiseren van jouw droomkeuken.

Een boor sterk genoeg voor metaal of steen

Voor een goedkope boor die naast hout ook moeiteloos een gaatje maakt in metaal of steen hoef je niet verder te kijken dan de SDS boor. Een SDS boor is voorzien van een Slotted Drive System waardoor deze dankzij hamerfunctiesystemen en roterende actie veel meer boorkracht kan uitoefenen dan een normale boor. Dit soort boren zijn er in varianten gespecialiseerd op het materiaal waar ze het beste doorheen kunnen boren. Afhankelijk van hoe veel kabels je door een gaatje wil laten lopen, heb je een klein of een groot gaatje nodig. Een SDS-plus boor is een centimeter breder dan een normale SDS boor en een SDS-Max boor bijna twee centimeter breder. Natuurlijk is het belangrijk om voor een mooie keuken geen gaten te boren die groter zijn dan nodig is, zoek daarom zorgvuldig uit welke boor geschikt is voor de keuken van je dromen.

De vaatwasser en de stenen plaat

Die zware plaat van graniet brengt de hele keuken tot leven, helemaal in tune met jouw paleo lifestyle. Maar nu is er geen plek meer voor de buis die water aanvoert naar de vaatwasser. Om nu met een boortje slordig gaatjes naast mekaar te boren is niet te doen en bovendien niet mooi om naar te kijken. Probeer daarom eerst een gatzaag. De juiste gatzaag brengt zonder problemen een mooi rond gat aan in een dikke plaat van steen of zelfs van staal. Zo hoef je geen onhandige oplossing te vinden voor de vaatwasser en mag die mooie plaat in de keuken blijven. Zorg wel dat je kabels beschermd zijn van de scherpe randjes van zo'n nieuw gat. Er zijn nog veel meer gereedschappen die een simpele oplossing bieden voor de lastigste problemen. Zo verloopt jouw verbouwing vlotter en met meer ontspanning zodat je snel weer aan de slag kan met een prachtige paleo-maaltijd.