Dozen voor een goede verzending

Dozen voor een goede verzending

4 augustus 2021 0 Door Nikita

Steeds meer bedrijven kiezen er momenteel voor om hun producten gewoon te verzenden. Dit betekent dat er minder fysieke winkels van de bedrijven zijn en dat er meer en meer webshops bijkomen. Vooral tijdens de periode dat we fysieke winkels verplicht gesloten bleven was het goed zichtbaar hoeveel mensen eigenlijk online willen bestellen. Het online bestellen van producten is niet alleen sneller, maar daarnaast brengt het ook veel gemakken met zich mee. Je kan online simpel bekijken wat je wilt hebben en vervolgens kan je hier meteen voor betalen. Bovendien worden de producten dan ook nog eens gewoon bij jou aan huis bezorgd. Voor bedrijven is het daarom steeds belangrijker aan het worden om een goede bezorging aan te kunnen bieden. Hierbij hoort niet alleen de snelheid van de bezorging, maar ook de manier waarop de producten worden bezorgd.

 

Kartonnen doos

Voor de meeste producten zal dit op dezelfde manier bezorgd worden, in de kartonnen doos. Dozen hebben als voordeel dat ze zeer stevig zijn en daarnaast zijn ze een stuk beter voor het milieu dan de plastic zakken waarin producten ook nog wel eens verzonden willen worden. Het is dan ook belangrijk om er als bedrijf voor te kiezen dat de juiste soorten dozen gebruikt worden tijdens de verzending. Er zijn veel verschillende soorten dozen met elk zo hun voor- en nadelen. Bij glazen producten is stevige dozen kopen bijvoorbeeld aan te raden. Dit zal betekenen dat er gekozen kan worden voor een doos met dubbele golf. De tweede gold in de rand van de doos zorgt er dan ook voor dat de producten in de doos wat beter tegen een stootje zullen kunnen. 

 

Diverse dozen

Naast de dubbele golf is er ook de enkele golf kartonnen doos. Deze is dus iets minder stevig, maar daardoor wel wat goedkoper. Wanneer je producten verstuurd die eigenlijk niet kunnen beschadigen tijdens de verzending kan er dus voor dit type doos worden gekozen. Voor de kleinere producten is het ook mogelijk om te kiezen voor de dozen die door de brievenbus passen. Deze brievenbuspakketjes kunnen makkelijk gevouwen worden in het doosje. Daarnaast zal de verzending van een brievenbuspakketje vaak ook goedkoper zijn dan de verzending van een gewoon pakket. Verder zijn er ook meerdere speciale modellen waarin producten verzonden konden worden. Hierbij kan er bijvoorbeeld gedacht worden aan de bekende wijndozen die er altijd prachtig uitzien. Ook geschenk- en vensterdozen vallen steeds vaker in de smaak. Zo zal het product namelijk mooier gepresenteerd kunnen worden.