Wat is een traplift precies?

Wat is een traplift precies?

2 juli 2022 0 Door Nikita

Een traplift is een praktisch en soms onmisbaar hulpmiddel voor in huis. Deze traplift zorgt ervoor dat je veilig naar de volgende verdieping kan. Het apparaat wordt vaak gemonteerd in het trapgat en je hoeft hierdoor niet meer trap te lopen. Vaak bestaat de traplift alleen uit een rails en een stoel. De stoel wordt over de rails bewogen en wordt aangedreven door een sterke elektromotor. De stoel verplaatst zich langzaam over de rails naar beneden en boven, zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren. Iedere traplift is anders en soms zijn er trapliften voor rechte trappen en soms zijn de trapliften voor trappen met hoeken. Iedereen die moeite heeft met het belopen van een trap, kan veel baat hebben bij een traplift. Ook voor mensen met een medische aandoeningen, zoals artrose of zwaar overgewicht. Maar hoe krijg je goedkoop een traplift? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Een tweedehands traplift kopen

De meeste nieuwe trapliften kosten veel geld en vaak boven de duizend euro. Niet iedereen heeft hier geld voor en daarom kiezen veel mensen voor een tweedehands traplift. Een tweedehands traplift heeft vaak nog een hoge kwaliteit, mits je deze koopt bij een betrouwbare aanbieder. Als je een traplift voor smalle trap nodig hebt, is het verstandig om deze tweedehands te kopen. De aanbieder kan namelijk goed kijken of de traplift op je trap past. Een tweedehands traplift is minimaal 50% goedkoper en dit maakt het heel toegankelijk voor veel mensen. De kwaliteit is vaak nog hartstikke goed en als je deze bij een betrouwbare aanbieder koopt, krijg je vaak ook nog eens garantie. Op deze manier ben je er van verzekerd dat je een goede traplift hebt. Je kunt ook een tweedehands traplift huren, dit kan ideaal zijn als je hem tijdelijk moet gebruiken.

Subsidie

De overheid heeft geld opzij gelegd voor mensen die een traplift nodig hebben. Zo zijn er veel mensen die een traplift nodig hebben en kunnen deze een subsidie aanvragen bij de gemeente. Iedere gemeente hanteert andere voorwaarde en hier moet je veel informatie over op zoeken. Vraag de subsidie aan bij de gemeente en op deze manier kun je een tweedehands traplift gratis krijgen. Dit is natuurlijk ideaal, maar je moet natuurlijk wel de subsidie krijgen van de gemeente. Vaak vragen ze naar een medische verklaring, maar kijken ze ook naar je woonsituatie.